Site icon podunavlje.info

Partizanovi juniori bolji od vršnjaka iz Smedereva

SMEDEREVO 10. januar 2021 – Po prvi put u svojoj istoriji, od ove godine u najkvalitetnijoj Roda junior ligi Srbije nadmeću se i mladići Smedereva, u konkurenciji gotovo svih klubova koji se takmiče u košarkaškoj Super ligi. U 12. kolu učenici trenera Ivana Mijatovića su, moglo bi se reći – prema očekivanju, poraženi od beogradskih crno-belih; Smederevo 1953 – Partizan 77:98 (21:26, 13:26, 23:20 i 20:26).

Domaćin je bez respekta ušao u ovaj meč i na početku susreta u nekoliko navrata imao i minimalno vođstvo. U tom periodu istakli su se, pre svih, Andrija Milovanović (20 poena), Nemanja Nikolić (14) i Nikola Mirić (9), da bi potom učenici Milivoja Lazića, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde a sada junoša Partizana ipak prvu deonicu rešili u svoju korist.

Meč je praktično rešen već u drugoj četvrtini, kada su Dronjak (20), Vukčević (18), Radovanović (14) i Petrović (13) odveli svoj tim na plus 18, bilo je 34:52. Uspeli su domaći da trojkom Luke Radenkovića (10) treći period igre reše u svoju korist (23:20), što nije bilo dovoljno da se ugrozi sigurna pobeda Partizanovih nada.

– Po poziciji na tabeli i po renomeu kluba to je očekivan ishod ovog po mnogo čemu lepog i zanimljivog susreta za gledanje. I pored poraza, moram da istaknem dobro odigranu treću deonicu, a i sasvim solidne prvu i poslednju četvrtinu. Presudila je praktično druga, kada sam odmorio Milutinovića, a tada su gosti napravili veliku razliku. Naši promašeni ziceri i izgubljene lopte, uz malu rotaciju u odnosu na rivala, odlučili su ovu utakmicu – rekao je po završetku meča Ivan Mijatović, trener domaćih.

U narednom kolu juniore Smedereva očekuje još jedno teško iskušenje, jer gostuju vršnjacima Mege.

Foto: R.G.

Exit mobile version