Pao sneg, upozorenje na vlažne kolovoze, stvaranje poledice i maglu

SMEDEREVO, 10. januar 2021 – Kao što su meteorolozi i predvideli, u najvećem delu Srbije, pa tako i u Smederevu i Podunavskom okrugu, pao je prvi sneg ove godine. Zbog najavljenih niskih temperatura putari upozoravaju na opreznu vožnju zato što postoji mogućnost stvaranja poledice.

Javno preduzeće Putevi Srbije, na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, danas u jutarnjim časovima, sledeće:

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Učestali odroni duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima, ima na putu IB- 34 gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

POLEDICA

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

MAGLA

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Detaljne informacije o eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6 i 18 časova možete naći na internet prezentaciji JP Putevi Srbije, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće na linku: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izveštaj-zimske-službe

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!