Site icon podunavlje.info

Počela nastava za najmlađe jedriličare, u skladu sa merama zaštite

SMEDEREVO, 9. januar 2021 – Jedriličarski klub Smederevo, u saradnji sa Brodarskim klubom Metalac, pokrenuo je teoretsku nastavu posvećenu najmlađim jedriličarima u klasi Optimist.

U Sportskoj hali Smederevo danas je počela teorijska nastava namenjena mladim jedriličarima – Vladimir ima pet godina, Višnja šest, Galina i Gavrilo po osam…  Na današnjem času bilo je osmoro dece, što je u skladu sa proglašenom vanrednom situacijom na teritoriji Grada Smedereva, od 20. novembra 2020. godine.

Polaznici, kao i njihovi predavači, pridržavali su se svih propisanih mera zaštite – rastojanje je bilo najmanje metar i po, svi su nosili zaštitne maske a deci je prethodno merena telesna temperatura.

Jedrenje spada u red jednog od najzahtevnijih pojedinačnih sportova. Podrazumeva savladavanje različitih veština i znanja, od poznavanja sile uzgona, preko mornarskih čvorova, vrsta vetrova, do tehničkog usavršavanja, strategije i taktike regatnog jedrenja.

Nastava će biti izvođena subotom od 10 do 11 časova i biće posvećena osnovnim koracima u ovom jedinstvenom, lepom i zdravom sportu.

Exit mobile version