Site icon podunavlje.info

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije protiv gradnje rafinerije

SMEDEREVO, 23. januar 2021 – Informacija o zainteresovanosti kineskih investitora za izgradnju rafinerije za preradu nafte u Smederevu izazvala je mnogo reakcija. Na redakcijski mejl portala Podunavlje.info stiglo je i reagovanje smederevskog Gradskog odbora DSS-a.

„’Ако си био против Амера, онда си сигурно ЗА Кинезе… (или, не дај Боже, Русе)’, сматрају локални  медиокритети… Градски одбор Демократске странке Србије је, и овај пут, изричито ПРОТИВ изградње, не само рафинерије, него и било ког другог еколошки неподобног постројења у нашем граду. Не сматрамо да на овај начин спутавамо развој нашег града. Напротив! Ако за неколико стотина потенцијалних радних места, од којих она најплаћенија сигурно неће припасти нашим суграђанима, треба да угрозимо здравље и животе преко сто хиЉада… нека хвала! И Американцима, и Русима, и Кинезима… И свима којима падну на памет сличне замисли.

Сматрамо да је у овом тренутку потребно јединство свих који смо на истој страни разума, без обзира на политичку припадност. Нећемо учествовати у надмудривањима о томе ко је прошли пут био за“ а сад је ‘против’ и обрнуто. Наш став је исти и јасан. Не верујемо у лажи о ‘чистим’ технологијама јер у неколико сличних већ годинама (једва) преживљавамо. И даћемо све од себе да поново спречимо да се још једно зло угнезди у нашем граду.”

U potpisu: Градски одбор ДСС-а Смедерево.

Exit mobile version