Dragan Stevanović novi prvi čovek na klupi FK Smederevo 1924

SMEDEREVO,  29. decembar  – Odlaskom trenera Igora Savića ostalo je upražnjeno mesto šefa struke u FK Smederevo, a ono je danas povereno Draganu Stevanoviću (49).

Kao igrač prošao je školu Partizana, branio je boje Rada, Crvene zvezde, Radničkog iz Obrenovca i brojnih inostranih klubova, među kojima su Volfsburg i Sent Pauli u Nemačkoj i grčki Apolon. Kao trener radio je u Zemunu, Rakovici, Omladincu iz Novih Banovaca, na kraju u Radu.

– Posle višednevnih pregovora sa nekoliko kandidata opredelili smo se za Dragana Stevanovića. Radi se o mladom i ambicioznom stručnjaku, čiji je moto napadački fudbal. Većinu naših fudbalera poznaje, sa nekima je, poput Marka Bačanina, neposredno sarađivao, tako da će se, ubeđen sam, veoma brzo uklopiti u našu sredinu. Odmah posle Nove godine obavićemo analizu postojećeg igračkog kadra i u dogovoru sa njim opredeliti se za potrebna pojačanja – kaže predsednik kluba Zoran Lončar.

Podsetimo da je posle 17 kola Srpske lige Zapad Smederevo zauzelo 12. mesto sa 22 boda, ostvarena u šest pobeda i četiri remija, a tu je i sedam poraza, od kojih su četiri bila kod kuće (od Sušice 0;2, Takova 0:3, Budućnosti iz Arilja 0:1 i Sloge iz Požege 0:4).

Najbolji strelac ekipe i cele lige je Marko Bačanin sa 14 golova, na isto toliko odigranih mečeva, a iza njega je Aleksandar Stojković sa dva postignuta pogotka, koji je, inače, jedini fudbaler koji je nastupao na svih 17 utakmica. Najveću minutažu ima Strahinja Bačanin (1.433 minuta) na 16 nastupa, koliko su još upisali Nikola Filipović, Nenad Ivanić i Alen Musa. Najmlađi, sedamnaestogodišnji Milan Blagojević igrao je na 15 mečeva, a utakmicu manje imao je Marko Bačanin. Dvocifren broj nastupa zabeležili su još Marko Džodan i Arijas Čočaj (po 13), Đorđe Šukunda (12), Luka Rudan (11) Dušan Savičević i Filip Mitić (po 10). Inače, boje Smedereva tokom jeseni branilo je 26 fudbalera, uz napomenu da se poslednjeg dana prelaznog roka vratio Nemanja Mladenović iz somborskog Radničkog, a iz kluba je otišao Kristijan Đurđević u Zvezdaru.

Foto: YouTube printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!