Crveni krst Smederevo: U akcijama u decembru prikupljeno 186 jedinica

SMEDEREVO, 29. decembar 2020 – Smederevski Crveni krst organizovao je u decembru u Centru za kulturu, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, četiri akcije dobrovoljnog davanja krvi u kojima je prikupljeno je 176 jedinica krvi. Samo u poslednjoj decembarskoj akciji 48 dobrovoljnih davalaca je dalo krv.

U 2020. godini Crveni krst Smederevo je realizovao 53 akcije dobrovoljnog davanja krvi,  u kojima je prikupljeno 2.612 jedinica. Prvi put u ovoj godini krv je dalo 277 dobrovoljnih davaoca.

“U ovoj epidemiološkoj situaciji, izazvanoj virusom Covid-a 19, bio je veliki izazov održati rezerve krvi na optimalnom nivou. Ovim putem zahvaljujemo svim našim davaocima na pokazanoj humanosti, odgovornosti i poštovanju mera, kako bi se obezbedila maksimalna zaštita dobrovoljnih davalaca krvi, volontera i članova ekipa iz Instituta za transfuziju krvi Srbije. Hvala i volonterima koji su nesebično pomagali u realizaciji i na učešću u ovogodišnjim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, koje su se odvijale u vanrednim uslovima za potrebe pacijenata koji se leče u zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji”, rekla je Zdenka Vidojević, stručni saradnik Crvenog krsta Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!