Paketići prikupljeni u humanitarnoj akciji spremni za podelu u ponedeljak

SMEDEREVO, 26. decembar 2020 – U veliku humanitarnu akciju prikupljanja paketića za decu iz najugroženijih porodica, koja je organizovana u 12 gradova, kako ste ranije mogli da se informišete na ovom portalu, uključilo se i Smederevo. Ovde je sakupljeno više od 700 paketića, koje će u ponedeljak, u za tu priliku postavljenom šatoru sa jelkom, podeliti Deda Mraz uz pomoć volontera Crvenog krsta. Paketiće će dobiti deca korisnika Narodne kuhinje, mališani iz najugoroženijih porodica iz svih 27 sela sa područja Grada Smedereva, mali pacijenti na lečenju na Dečjem odeljenju smederevske bolnice, ali i deca iz Velike Plane i Miloševca iz hraniteljskih porodica.

– Po prvi put ovakva jedna akcija će obuhvatiti i neku od komšijskih opština, pogotovo nam je drago što će paketiće u ponedeljak preuzeti predstavnik hranitelja iz Miloševca – kaže Ivan Živanović, koordinator programskih aktivnosti u smederevskom Crvenom krstu.

– Pored podele paketića, akciju smo, na neki način, proširili i na naše heroje ovih dana – zaposlene u kovid bolnici. Uz pomoć Koka kole, spremili smo za njih pakete s osvežavajućim pićima i slanim grickalicima, da nečim imaju da se osveže oni koji će sigurno i Novu godinu dočekati na odeljenjima s pacijentima – napominje Rade Savić, svetski rekorder i šampion u pauer liftingu, jedan od inicijatora akcije, u čijem kafeu „RS“ je počelo prikupljanje paketića

Skorašnji članci

error: Content is protected !!