Privatizacija Vodoprivrednog društva Podunavlje iz Kovina naredne godine

24. decembar 2020 – Ministarstvo privrede objavilo je krajem oktobra javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanost i učestvovanje u postupku privatizacije Vodoprivrednog društva Podunavlje d.o.o. iz Kovina, a pisma je trebalo da budu dostavlјena do 25. novembra 2020. Uz kovinsko, objavljen je poziv i za vodoprivredna preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, Pančevu i Vršcu.

Postoje zainteresovani kupci za sva četiri preduzeća, a njihova privatizacija se može očekivati naredne godine, saopštilo je Ministarstvo privrede odgovarajući na pitanja Tanjuga.

Na javni poziv tog Ministarstva, za sva četiri preduzeća stigla su pisma o zainteresovanosti, a iz Ministarstva napominju da su ona neobavezujuća i da će u postupku privatizacije moći da učestvuju i subjekti koji nisu poslali pismo po objavljenom javnom pozivu.

„Dalje aktivnosti na sprovođenju postupka privatizacije i objavi javnih poziva za prodaju zavisiće od odluka Vlade Srbije o modelu i metodu privatizacije, što se očekuje tokom 2021. godine“, dodaje se u saopštenju.

Tako će i kovinsko, za koje je vrednost kapitala procenjena na 83 miliona dinara, i sva tri ostala banatska vodoprivredna društva na privatizaciju, po svemu sudeći, morati da sačekaju, barem do naredne godine.

Foto: podunavljekovin.co.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!