Dve predstave u CZKS: “Marko u zemlji igračaka“ i „Ručni rad“

SMEDEREVO, 24. decembar 2020 – Smederevski Centar za kulturu najavio je danas dve predstave koje će biti igrane u Velikoj dvorani. Prva je za decu, u subotu, tačno u podne, “Marko u zemlji igračaka“ u izvođenju pozorišta „Hajde obraduj dan“, a druga je narednog utorka, „Ručni rad“, koju je prema delu francuskog pisca Žan Klod-Danoa režirao Milan Nešković a u glumačkoj postavi su Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić.

Predstava za decu „Marko u zemlјi igračaka“  je muzička komedija namenjena je publici uzrasta od dve do 10 godina, sa  likovima koje tumače afirmisani glumci uz originalne songove i muziku.

Tekst i režiju potpisuju Tatjana Milanov i Nikola Marković, autori muzike su Zoran Nestorović i Konstantin Acevski, a u predstavi igraju Tatajna Milanov, Nikola Marković, Aleksandar Radević.

Predstava „Ručni rad“ u produkciji Ustanove kulture #Vuk Stefanović-Karadžić“ biće izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u utorak, 29. 12. sa početkom u 19 sati, a u ovoj predstavi  uloge su poverene Dari Džokić, Isidori Minić i Branki Šelić.

„Ručni rad” govori o položaju žena koje ne primećuju da su žrtve svog okruženja, supružnika, ukućana, komšija, lјudi na poslu… One stiču jaku i iskrenu empatiju prema drugim ženama, a gube je prema sopstvenom životu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!