Pampers, DM  i Fondacija Ana i Vlade Divac obnovili igrališta u vrtićima

21. decembar 2020 – U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, tokom Pampers i DM kampanje „Digni prstić za svoj vrtić“, vrtići u Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji i Stajićevu dobili su potrebnu opremu za igrališta, koja pomaže u zdravom razvoju dece, objavili su danas organizatori ove akcije.

Tokom kampanje za srpske vrtiće, za svako Pampers pakovanje kupljeno u DM prodavnicama, priložena je donacija srpskim vrtićima. Ukupno 10.000 evra (1.180.000 dinara) iskorišćeno je za vrtiće „Tašmajdan“ u Smederevskoj Palanci, „Kolibri“ u Vrnjačkoj Banji i „Stajićevo“ u Stajićevu, kako bi se deci obezbedili bolji uslovi za igru i bezbedan boravak na otvorenom. Svaki vrtić je dobio opremu za igralište koja im je bila najpotrebnija.

Vrtić u Stajićevu
Vrtić u Vrnjačkoj Banji

Izbor je izvršen u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, a na osnovu vrtića registrovanih tokom kampanje. Potrošači DM prodavnica nominovali su igrališta za renoviranje putem svojih IG kanala, a fondacija Ana i Vlade Divac izabrala je konačna igrališta na osnovu potreba vrtića.

Od trenutka kada postanu roditelji, za većinu ljudi bebe predstavljaju ceo svet. Ali, kada beba napuni godinu dana, mame u Srbiji se vraćaju na svoja radna mesta, ostavljajući bebe u vrtićima. Tada je jedna od najvažnijih stvari za roditelje da te institucije imaju svu potrebnu opremu za pravilan razvoj njihovog deteta. Ali, iako mnogi vrtići u Srbiji imaju većinu potrebne unutrašnje opreme, nemaju uvek sređena igrališta, što je veoma važno za dečiji fizički razvoj i njihove motoričke sposobnosti.

Vrtić u Smederevskoj Palanci

Zbog toga su P&G brend Pampers i DM pokrenuli kampanju „Digni prstić za svoj vrtić” za poboljšanje uslova igrališta u srpskim vrtićima. Svako Pampers pakovanje kupljeno u DM prodavnicama značilo je srećnije dete. Pampers će nastaviti sa društveno odgovornim projektima u okviru zajednice, kako bi dodirnuli živote i poboljšali uslove za svaku mamu, dete i bebu, navodi se saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!