Site icon podunavlje.info

Svaki deseti prosvetni radnik raspust dočekao zaražen ili u kućnoj izolaciji

18. decembar 2020 – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije objavila je da je oko tri hiljade zaposlenih u prosveti na bolovanjima, zaraženo virusom ili u kućnoj izolaciji, podsećajući da su tražili da se uvede onlajn nastava dve nedelje pre nego što je učinjeno.

„Da li su prethodne dve sedmice ostvarile svoju svrhu i koju, treba pre svega da kaže Krizni štab, koji nas nikada i nije konsultovao u vezi sa podacima. Imaju li oni svoje brojke ili nemaju, to ne znamo, ali je jasno da smo previše rizikovali, jer je ovih 3.000 lјudi, zarazilo još duplo toliko, što svojih ukućana, što đaka, što roditelјa svojih đaka“, navode iz USPRS.

Podsećaju da je Unija SPRS, na osnovu podataka sakuplјenih sa terena, zatražila odlazak učitelјa i dece od prvog do četvrtog razreda na onlajn nastavu u vreme kada je bilo nešto više od 2,5 procenata zaraženih i isto toliko zaposlenih u izolaciji. Samo dve nedelјe kasnije, ovog petka, procenat se popeo na zabrinjavajućih 10, navode, i to blizu 6 procenata zaraženih i nešto manje od 4 posto izolovanih zaposlenih u prosveti.

Iz USPRS još jednom apeluju da se od ponedelјka ne drže roditelјski sastanci, već da o ocenama dece roditelјi ili staratelјi budu obavešteni onlajn.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version