Umesto u galeriji, zbog pandemije, onlajn izložba radova Danice Tešić

SMEDEREVO, 15. decembar 2020 – Iz Centra za kulturu Smederevo saopšteno je danas da su zbog problematične epidemiološke situacije bili prinuđeni da se prilagode i modifikuju koncepciju izložbi, tako da ovog meseca predstavljaju likovne radove na društvenim mrežama i oficijelnom sajtu. U okviru onlajn izložbe „Crteži“ autorke Danice Tešić biće izloženo 10 crteža rađenih u kombinovanim tehnikama.

Izložba će biti dostupna od petka, 18. decembra u 12 časova, na sajtu i fesjbuk stranici Centra za kulturu Smederevo, a trajaće do 20. januara  2021. godine.

Izloženi radovi su nastali 2019. i 2020. godine, rađeni su na papiru u kombinovanoj tehnici.

„Ciklus crteža objedinjuje ideja potrage za utočištem ili sigurnim mestom. Radovi predstavljaju izmaštane predele u kojima se prelamaju organski elementi. Mogu se posmatrati kao dokumenti prirode koja za sobom ostavlja tragove života, ili kao prostor za kreaciju nekih novih vrsta, novih pravila i ideja. Kroz kombinaciju crno-bele tehnike i blagog kolorita, primetna je igra prožimanja prošlosti, dokumenta (crno-belo) i budućnosti, svetlosti i rađanja (kolorit). Radovi ispituju ideju mogućnosti promene koja se bazira na posmatranju i prihvatanju prirode i našeg jedinog staništa (planete). Takođe, crteži za cilj imaju preispitivanje našeg odnosa prema sopstvenom i svakom drugom životu koji nas okružuje.“

Danica Tešić rođena je 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine na odseku zidno slikarstvo, u klasi docenta Nikole Božovića. Imala je sedam samostalnih izložbi, učestvovala na 25 grupnih izložbi, kao i u radu likovnih kolonija u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Belgiji. Učestvovala je na ovogodišnjoj, 36. likovnoj koloniji „Grafika“ u Centru za kulturu Smederevo. Dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!