Smederevska tvrđava i manastir Pokajnica na Google Arts and Culture

13. decembar 2020 – Na Google Arts and Culture platformi juče je započelo onlajn predstavlјanje kulturnog nasleđa Republike Srbije, a među sedam izložbi koje reprezentuju našu državu su i one posvećene Smederevskoj tvrđavi i manastiru Pokajnica kod Velike Plane.

Google Arts and Culture platforma audio-vizuelnim materijalom na atraktivan način omogućuje pristup sadržaju u visokoj rezoluciji, slikama i video materijalu umetničkih dela i kulturne baštine, prikuplјenih od strane institucija u oblasti kulture i saradnika širom sveta. Projekat omogućava svakome ko ima pristup internetu da kada god poželi može da pogleda zbirke i izložbe u muzejima koje nema priliku da obiđe uživo.

Što se tiče Srbije, za sada je predstavlјeno sedam izložbi: Manastir Studenica, Galerija Matice Srpske, Sinagoga u Subotici, Smederevska tvrđava, Stambena palata Ferenca Rajhla, Ram tvrđava i Crkva manastira Pokajnica.

U narednom periodu Ministarstvo kulture i informisanja u partnerstvu sa Google Arts and Culture planira povećanje lokaliteta od izuzetnog značaja Republike Srbije, koji će se naći na ovoj platformi.

Link na kojem se izložbe mogu pogledati je:

https://artsandculture.google.com/partner/ministry-of-culture-and-media-of-the-republic-of-serbia

Skorašnji članci