Site icon podunavlje.info

Palanačka Skupština opštine usvojila rebalans – budžet manji za 79 miliona

SMEDEREVSKA PALANKA, 10. decembar 2020 – Danas je održana 20. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka, a pred odbornicima se našao obiman dnevni red ov 39 tačaka. Najvažnija je svakako bila ona o rebalansu opštinskog budžeta;  većinom od 37 glasova usvojeno je da planirani budžet za 2020. godinu bude umanjen za 79 miliona, tako da sada iznosi 1.264.803.874 dinara

Osim ove, odbornici su usvojili odluku o boravišnoj taksi u ugostiteljskim objektima koji pružaju smeštaj na teritoriji opštine Smederevska Palanka, ona iznosi 60 dinara, kao i izmene i dopune odluke o rasporedu radnog vremena u oblasti prometa na malo, ugostiteljstva, turizma, zanatstva i drugih uslužnih delatnosti na teritoriji ove opštine. U vreme vanrednog stanja, vanredne situacije, pandemije i drugih elementarnih nepogoda privredni subjekti obuhvaćeni ovom odlukom dužni su da se pridržavaju radnog vremena koje propiše Vlada Srbije ili Štab za vanredne situacije opštine.
Većinom glasova je usvojen i predlog o osnivanju Ustanove Kulturni centar, koja će imati pet organizacionih jedinica: gradsko pozorište, bioskop, kancelarije za mlade, za sport i za turizam.

Foto: zvanična Internet prezentacija Opštine Smederevska Palanka, smederevskapalanka.rs

Exit mobile version