Smederevci ostali bez trenera – Igor Savić podneo neopozivu ostavku

SMEDEREVO,  8. decembar 2020 – Fudbaleri Smedereva još jednom su bez trenera; Igor Savić je podneo neopozivu ostavku. Čelni ljudi kluba sada imaju zadatak da u pauzi do prvog okupljanja pred nastavak sezone nađu ko će ga naslediti na mestu prvog čoveka na klupi.

Kraj prošle prvoligaške sezone, podsetimo, bio je koban po FK Smederevo 1924; odlukom disciplinskih organa FSS, zbog sumnje u regularnost meča sa novosadskim Kabelom, Smederevo je, praktično jedino od 32 kluba u saveznom rangu takmičenja, ispalo iz Prve lige. To je bio dovoljan razlog da većina igrača, zajedno sa stručnim štabom, napusti Smederevo, pa je rukovodstvo kluba i tada moralo hitno da reaguje i što pre angažuje pre svega novog trenera. Izbor je pao na Igora Savića, dotadašnjeg člana stručnog štaba lučanske Mladosti, a pre toga trenera Zvezdare.

Zoran Lončar i Igor Savić

– Iako je znao da smo odlukom Saveza jedino mi izbačeni iz Lige, Igor Savić se prihvatio tog posla.  Zahvalni smo mu za sve ono što je učinio za naš klub, jer je došao u trenutku kada je ostalo samo nekoliko i to uglavnom bonus fudbalera. Većim delom baš njegovom zaslugom, za kratko vreme uspeli smo da formiramo igrački kadar i tako krenemo u bornu za bodove na srpskoligaškom Zapadu. Imali smo dobru volju da nastavimo saradnju, ali je on čvrsto odlučio da se povuče – kaže Zoran Lončar, predsednik kluba.

Savić je, nema sumnje, ostavio vidan trag u Smederevu, pa se nameće putanje šta je u stvari pravi razlog njegovog odlaska. Da li je nezadovoljan plasmanom na kraju jesenjeg dela ili je nešto drugo u pitanju?

– On je po prirodi korektan, veoma stručan i odgovoran trener. U svojoj odluci o odlasku naveo je da su najveći razlog sudijske nepravde zbog kojih je naš klub izgubio dosta bodova. Često je zbog tih nepravdi znao da prigovori, zbog čega je dobio šest žutih i jedan crveni karton, to mu je veoma teško palo. Tokom prvenstva je zbog takvih, po njemu, nepravednih odluka, hteo je da ode, ali smo uspeli da ga ubedimo i ostao je do kraja jesenje sezone. Ovoga puta da se povuče sa mesta stručnog štaba je definitvna  i mi ćemo u narednom periodu morati da potražimo adekvatno rešenje – ističe Lončar.

Smederevo je, podsećamo, jesenji deo sezone završili na 12. mestu na tabeli sa 22 boda i negativnom gol razlikom od – 12. Prvenstvo b, prema još uvek važećem kalendaru takmičenja trebalo da bude nastavljeno 6. odnosno 7. marta.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!