Uz simultanku Jokića, derbi sa Mačvom pripao rukometašima Smedereva

SMEDEREVO,  6. decembar 2020 – U zaostaloj utakmici Super B za rukometne lige učenici trenera Nenada Martića prikazali su danas jednu od najboljih partija i na kraju zasluženo slavili; RK Smederevo – ORK Mačva Bogatić 32:23 (15:9).

Samo na početku susreta gosti su predvođeni Jevđenovićem, koji je postigao 8 golova, imali rezultatski egal, a onda je na scenu stupio nezadrživi Marko Jokić, strelac 15 pogodaka. Kapiten domaćih je odigrao pravu simultanku i bio nerešiva enigma za čvrstu odbranu gostiju, koji su do ovog susreta, sa utakmicom više, imali isti broj bodova, 12, kao i Smederevci.

Vetar u leđa svom timu sa 11 odbrana, od čega i dva sedmerca, dao je i siguran na golu Smedereva Aleksandar Martić. Zapažene role imali su, pored ostalih i Milutin Bojić (5 golova), Miloš Drobnjak (5), kao i Nemanja Marjanović (3), koji je u kontrama pravio razliku. Pa ipak, najlepši potez na ovom sjajnoj predstavi viđen je u 34. minutu, kada je Jokić asistirao a Petar Bugarinović (3) cepelinom pogodio mrežu rivala za 18:11.

Ovom pobedom Smederevci su se po broju bodova izjednačili sa vodećim Jugovićem i Kolubarom, a ukoliko narednog vikenda u odloženoj utakmici savladaju Voždovac u Beogradu biće jesenji prvaci.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!