Onlajn predavanje o centrima galaksija i ulozi supermasivnih crnih rupa

SMEDEREVO, 6. decembar 2020 – Dr Luka Č. Popović, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu održaće, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, onlajn predavanje „Aktivnost u centrima galaksija-uloga supermasivnih crnih rupa“, u okviru naučno-obrazovnog programa smederevskog Centra za kulturu.

Predavanje će biti u utorak, 8. decembra sa početkom u 18 sati, preko webex platforme, a zainteresovani mogu da se prijave putem elektronske pošte na e-mail adresu: centar.sdkultura@gmail.com

Prijavljenima će na njihove e- mail adrese biti poslat link putem koga će moći da se uključe i prate predavanje.

Dr Luka Č. Popović završio je studije astronomije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Magistrirao je i doktorirao u oblasti astrofizike. Dobitnik je prestižne Humboltove stipendije, a kao Humboltov stipendista boravio je na Institutu za astrofiziku u Potsdamu od 2003. do 2005. godine, a 2008. godine na Maks Plank institutu za radio-astronomiju u Bonu. Na dužim studijskim boravcima bio je u Španiji, na Institutu za astrofiziku na Kanarskim ostrvima, i Rusiji, na Institutu za astronomiju Ruske akademije nauka.

Bavi naučnoistraživačkim radom više od 25 godina, kao i pratećim ali ništa manje značajnim radom u obrazovanju mladih kadrova i popularizaciji astronomije i nauke uopšte.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!