Uručene nagrade autorima najboljih dnevnika u akciji „Čitalačka značka“

SMEDEREVO, 3. decembar 2020 – Tradicionalna akcija smederevske Narodne biblioteke ove godine je, zbog specifičnih okolnosti uslovljenih pandemijom, imala nešto drugačiji tok. Ipak, nisu izostale nagrade za autore najboljih čitalačkih dnevnika. Od nagrađenih 40, ove godine izdvojilo se 10 autora koje je Narodna biblioteka Smederevo darivala vrednim nagradama.

  1. OŠ „Dositej Obradović“ – Teodora Trbović III-1
  2. OŠ „Sveti Sava“ – Nađa Pavić II-1
  3. OŠ „Branko Radičević“ – Nađa Filipović III-2
  4. OŠ „Dimitrije Davidović“ – Stefan Pešić III-1
  5. OŠ „Dimitrije Davidović“ – Teodora Sikimić V-3
  6. OŠ „Dimitrije Davidović“ – Kosta Srojiljković III-1
  7. OŠ „Dr Jovan Cvijić“ – Evgenija Mihajlović V-5
  8. OŠ „Dr Jovan Cvijić“- Anđelija Miljković VII-3
  9. OŠ „Dr Jovan Cvijić“ – Lenka Mitić IV -1
  10. OŠ „Dr Jovan Cvijić“ – Jelena Kiprijanovska VII-3

Ove godine je plan realizovanja i samog održavanja akcije, kako je navedeno, morao je da bude potpuno drugačiji. Naime, u ponedelјak i utorak predstavnici škole učesnice dolazili su na Dečje odelјenje Biblioteke i preuzimali bedževe za sve učesnike i nagrade za najuspešnije; bedževe i kartice za čitalačku značku, članske karte za besplatan upis u Biblioteku za 2021. godinu za najuspešnije pisce dnevnika. U sredu i su svoje specijalne nagrade preuzimali 10 nagrađenih učenika i učitelјica Nataša Obradović iz OŠ „Sr Jovan Cvijić“, čiji su učenici učestvovali sa najviše dnevnika u ovogodišnjoj akciji.

Ovom prilikom se još jednom zahvalјujemo svoj deci, roditelјima, nastavnicima i učitelјima na trudu, radu, zalaganju i istrajnoj posvećenosti knjizi i čitanju, navodi se u saopštenju organizatora.

Informacija i foto: Narodna biblioteka Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!