Site icon podunavlje.info

Korona produžava školsku godinu i pomera malu maturu

4. decembar 2020 – U „Prosvetnom glasniku“ objavljen je Pravilnik o izmenama Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu po kome će školska godina u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biti produžena za nekoliko dana, baš kao i mala matura.

Izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvete, kako je ranije najavljeno, zimski raspust  treba da bude u isto vreme i za učenike u Vojvodini i ostatku Srbije. Prvo polugodište završava se 18. decembra, a đaci se u školske klupe vraćaju 18. januara.

Učenici od prvog do sedmog razreda u školu će ići do 22. juna, a ne kako je ranijim kalendarom predviđeno 18. juna. Školska godina za osmake umesto 4. juna završava se 8. juna.

U skladu s tim, pomeren je i završni ispit. Umesto 21, 22. i 23. juna mali maturanti će testove iz srpskog, matematike i kombinovani test polagati 23, 24. i 25. juna.

Za maturante gimnazija nastava se umesto 21. maja završava 25. maja, a za učenike trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 1. juna umesto 28. maja.

Za sve ostale srednjoškolce drugo polugodište se završava 22. juna, a ranije je bilo planirano da to bude 18. juna.

 

Exit mobile version