Užice odlučilo bez proslave i vatrometa, pare idu deci, mogu li tako i drugi?

28. novembar 2020 – Na sednici Gradskog veća doneta je odluka da grad Užice za predstojeće novogodišnje praznike neće organizovati proslave, koncerte, vatromet. Prema rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, sredstva u iznosi od 3 miliona dinara, koja su bila namenjena za novogodišnje manifestacije, biće preusmere na lečenje dece, odnosno pomoć deci za njihove operacije, kupovinu lekova… Ovako glasi vest koju su ovih dana preneli mnogi mediji, a slične inicijative pojavile su se u drugim gradovima, uključujući i Smederevo.

Na stranici peticije.online već danima stoji poziv da se milioni dinara iz budžeta, makar ove godine, u gradovima i opštinama ne troše na stvari koje nisu prioriteti – novogodišnje jelke, rasvetu, pevače na trgovima… I na FB stranici Slobodan grad Smederevo je objavljen poziv gradskim vlastima da učine nešto slično, da se sredstva namenjena ovoj ipak kratkoročnoj zabavi preusmere za lečenje dece za koju se trenutno prikuplja novac.

Smederevo je, podsetimo, pre tri godine dalo više od 10 miliona dinara za kupovinu nove ukrasne rasvete, a prošle godine je samo za njeno postavljanje i uklanjanje platilo dva miliona firmi „Keep Light“.

Da li će Užice ostati usamljen primer – ostaje da se vidi. Nova godina nije tako daleko.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!