Podunavski okrug: Kontrola trgovinskih objekata tokom „Crnog petka“

SMEDEREVO, 27. novembar 2020 – Od danas, petka 27. novembra, do kraja vikenda, nedelje 29. novembra, u objektima kao što su trgovinski centri i velikim trgovinskim lancima pojačavaju se inspekcijski nadzori. Shodno Uputstvu o metodologiji i koordinaciji rada načelnika okruga i jedinica lokalnih samouprava na suzbijanju širenja virusa Covid 19 ovi objekti su klasifikovani kao objekti visokog rizika zbog nepoštovanja protiv epidemijskih mera. Povećan je rizik zbog predviđene veće cirkulacije lјudi usled takozvanog „Crnog petka“, kada će mnoge prodavnice nuditi promovisanu rasprodaju, zaključak je sa današnjeg sastanka načelnice Podunavskog upravnog okruga sa predstavnicima svih inspekcija.

Načelnica je sugerisala lokalnim samoupravama da se pojačava vanredni nadzor u ovoj i dalјe teškoj epidemiološkoj situaciji i da se svi pridržavaju mera zaštite koju je propisao Republički štab za vanredne situacije. Od mera zaštite se primenjuju sve propisane mere: držanje distance, nošenje maski i redovna dezinfekcija, radno vreme ugostitelјskih objekata kao i broj osoba u zatvorenom prostoru i otvorenom.

Apelujemo da svako misli na sebe i svoje bližnje i da svako svojom ličnom odgovornošću doprinese borbi protiv kovida. Zaključuje se u saopštenju sa današnjeg sastanka.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!