Site icon podunavlje.info

USPRS:  Zahtev Kriznom štabu da i mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu

26. novembar 2020 – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije poslala je danas Kriznom štabu i ministru prosvete zahtev da i mlađi razredi osnovnih škola, kao deo obrazovnog sistema, pređu na onlajn nastavu, kako su naveli – „dok nas još ima zdravih, kako bismo mogli da nastavimo nastavni proces, koji održavamo sa velikim naporima i u otežanim uslovima“.

Apelujući na roditelje da ih podrže UPRS u saopštenju napominje da Кrizni štab izgleda nije planirao niti razmatrao promene u načinu odvijanja nastave za mlađe razrede osnovnih škola, bez obzira na to što su i mlađa deca uzrasna grupa u kojoj je transmisija virusa aktivna.

„Nameće se pitanje da li su učitelji zaboravljeni ili potpuno zanemareni kao deo obrazovno-vaspitnog procesa ili je Vrhovna komanda, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nas izbrisala iz brojnog stanja, kako bismo bili žrtvovani za spas obrazovanja, ili smo možda mi koji radimo u ‘nižim’ razredima građani nižeg staleža, nedostojni prava prelaska na onlajn nastavu“, pitaju iz USPRS.

 Foto:  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije

 

Exit mobile version