Mlade radinačke rukometašice bolje i od Udarnika

RADINAC,  23. novembar 2020 – U utakmici 5. kola Prve lige grupa Zapad radinačke rukometne nade u Velikoj Plani su bile uspešnije od nešto starijih Lozovičanki; Udarnik – Mladi radnik 2 19:22 (9:12).

Predvođene trenerom Aleksandrom Adamovićem, inače prvim asistentom u seniorskom sastavu, male rukometašice iz Radinca su od samog početka kontrolisale igru i na odmor otišle sa tri gola prednosti. Ta razlika je u drugom poluvremenu povećana na +6 (9:15), da bi nešto opušteniju igru Radinčanki iskoristile domaće rukometašice i prišle na samo gol zaostatka. Usledio je tajm-aut, posle čega i bolja igra u odbrani i realizacija u poslednjih 5 minuta susreta. Tako su mlađane gošće zasluženo slavile.

Najbolja i najefikasnija na terenu bila je Nikolina Stojanović (5 golova) , a istakle su i Milica Jovanović (4), Jovana Savić (3) i Anja Virijević (3).

„Jedna smo od najmlađih ekipa u ligi i ove utakmice nam itekako znače za sticanje iskustva i kadriranje za najbolju selekciju, koja već 32 godine uspešno funkcioniše. Zbog nedostatka finansija malo je nedostajalo da odustanem od takmičenja, što bi bila velika šteta za ovu izuzetno talentovanu generaciju. Hvala prijateljima kluba i lokalnoj samoupravi  što su prepoznali naš trud i entuzijazam, a na nama je sad da pokažemo da smo zaslužili ta sredstva“, kaže Aleksandar Adamović, trener mladih radinačkih rukometašica.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!