Odbojkaši ubedljivi protiv Valjeva, odbojkašice poražene od Inđije

SMEDEREVO, 21. novembar 2020 – U Dvorani Smederevo večeras je bio dupli program u okviru Prve odbojkaške lige, ženske i muške. Odbojkašice Smedereva su poražene od Inđije, vodeće ekipe na tabeli, a odbojkaši Smedereva Carine su ubedljivo pobedili tim Valjeva.

Oba susreta počela su minutom ćutanja, odavanjem pošte preminulom patrijarhu Irineju.

S novim kapitenom Dušanom Đorđevićem (10 poena) učenici trenera Petra Petrovića bili su ubedljivi i zasluženo slavili; Smederevo Carina – Valjevo 014 3:0 (25:23, 25:22 i 25:16).

Nešto jači otpor Valjevci, predvođeni Vešovićem (16)i Slijepčevićem (11), pružili su i prva dva seta, što nije ugrozilo vođstvo domaćih, da bi u poslednjoj deonici set meč poen doneo mladi Mitković. Gotovo ujednačen učinak na ovom susretu imali su Stojičić (10), Nikolić (12), Niketić (10), Kovač (9) i Spasić (7).

Treba istaći da su Smederevci u prošlom kolu, na gostovanju u Velikom Gradištu, protiv VGSK ostvarili vrednu pobedu 3:2, za miran nastavak sezone.

Za razliku od odbojkaša, dame su poklekle pred liderom na tabeli; Smederevo – Inđija 0:3 (16:25, 9:25 i 23:25).

Gošće, koje sa klupe predvodi nekadašnji trener Smedereva Nikola Jerković, na ubedljiv način su prva dva perioda rešile u svoju korist, da bi sledila drama u trećem setu. Stekao se utisak da je pomoćni sudija nepravedno dodelio gošćama odlučujući poen, što je izazvalo burno negodovanje domaćih. Malo je nedostajalo da trener Dragan Mratinković povuče ekipu sa terena, ali su se na kraju strasti smirile i meč je priveden kraju.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!