Site icon podunavlje.info

Nove mere u borbi protiv epidemije koronavirusa na snazi od utorka

21. novembar 2020 – Krizni štab doneo je odluku o uvođenju novih mera za suzbijanje korona virusa; prva je skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima. Sledi obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Najavljena je stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Zabranjena su sva javna okupljanja s prisustvom više od osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi). Uz ovo ide i preporuka omogućavanja rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi, takođe je među merama koje ostaju na snazi 10 dana, nakon čega će biti ponovo razmatrane.

Foto: Vlada Srbije, srbija.gov.rs

Exit mobile version