Proglašena vanredna situacija na teritoriji Grada Smedereva

SMEDEREVO, 20. novembar 2020 – Na osnovu člana 38. stav 4. i člana 39. stav 1. tačka 3. Zakona i smanjenju rizika od katastrofa i upravlјanju vanrednim situacijama, a na osnovu predloga Gradskog Štaba za vanredne situacije grada Smedereva sa 167. sednice, broj 87-1-24/2020-02 od 20. novembra 2020. godine, gradonačelnik grada Smedereva doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Smedereva.

Proglašava se vanredna situacija na teritoriji grada Smedereva, zbog elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19, na teritoriji grada Smedereva.
Vanredna situacija se proglašava radi dalјeg sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života i zdravlјa stanovništva.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavlјena u „Službenom listu grada Smedereva“, navodi se na kraju teksta upravo objavljene Odluke, koju je potpisao Jovan Beč, gradonačelnik Smedereva.

Inače, ovo je druga vanredna situacija na teritoriji grada Smedereva koja je proglašena u 2020. godini. Prva, takođe kao posledica epidemije izazvane virusom korona, bila je proglašena 17. jula i ukinuta je 27. avgusta. 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!