Site icon podunavlje.info

Noć istraživača, uprkos svemu, i ove godine u Smederevu

SMEDEREVO, 17. novembar 2020 – Ove godine, jedanaesta po redu Evropska noć istraživača u Srbiji biće organizovana u trideset gradova među kojima je Smederevo. Kao i prethodne tri godine, njena proslava počeće nedeljom istraživača – od ponedeljka, 23. novembra, a Centar za promociju nauke, koordinisaće aktivnosti sa Naučnim klubom Regionalnog centra za stručno usavršavanje u Smederevu, kao jednim od 14 iz Mreže naučnih klubova, čiji je i bio inicijator osnivanja 2016. godine.

Većina programa, ove godine ukazuje na značaj nauke u svakodnevnom životu, kroz približavanje naučnih metoda i načina razmišljanja širem delu populacije. U nadi da će se što više ljudi uključiti u naučna istraživanja, akcenat je i na konceptu „građanske nauke“, koji podrazumeva da javnost zajedno sa naučnicima istražuje.

Na web stranici nocistrazivaca.rs organizatori najvljuju bogat program, koji će biti i na na Youtube kanalu, a kompletan raspored što se Smedereva tiče možete da pogledate  na https://www.nocistrazivaca.rs/sr/sd-2020

 

Exit mobile version