Od utorka na snagu stupaju nove mere Vlade u borbi protiv korone

15. novembar 2020 – Od utorka 17. novembra, u periodu od 21 sat do 5 časova ujutro neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, navodi se u uredbi Vlade Srbije o suzbijanju korone koja je doneta na današnjoj sednici. Radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se u skladu sa navedenim vremenskim okvirom.

„Mere će trajati 15 dana, do 1. decembra, kada će vlada odlučiti da li treba dodatno da se pooštravaju ili produžavaju. Ali, nadam se da to neće biti potrebno“, rekla je Brnabić nakon vanredne sednice vlade.

Škole, kako je objasnila premijerka, nastavljaju normalno da rade, jer su, tako je rekla, deca najbezbednija u školama. Ona je navela da je u celoj Srbiji u osnovnim školama zaraženo 39 učenika, od kojih je u Beogradu 20. U svim srednjim školama 52 učenika su kovid pozitivna, od čega u Beogradu 22, rekla je Brnabić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!