Site icon podunavlje.info

Bojić trijumfovao u finalu kontrolnog takmičenja vazdušnim pištoljem

NOVI SAD, 15. novembar 2020 – Prvenstvo Srbije u trostavu vazdušnom puškom održano je poslednjeg dana Kampa perspektivnih strelaca Streljačkog saveza Srbije u Novom Sadu. Za strelce pištoljem, učesnike Kampa, organizovano je kontrolno takmičenje, a najviše su pokazali Stanislava Popov (Kikinda) i Dušan Bojić (Smederevo). Stanislava Popov je bila najbolja u kvalifikacijama, a Bojić je trijumfovao u finalu.

Tamara Đapić (Crvena zvezda) je visokim rezultatom obeležila Prvenstvo Srbije u trostavu vazdušnom puškom (3 puta 20 hitaca) u kadetskoj konkurenciji. Đapićeva je osvojila zlato u vrlo izjednačenom nadmetanju kadetkinja sa visokih 594 krugova. Drugoplasirana Lana Džonić (Mladost) je „ubila“ samo krug manje, a Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće) je došla do bronze za 592 kruga.

Ipak, ceo vikend je obeležio Aleksa Rakonjac (Pančevo), novi šampion Srbije u konkurenciji kadeta. Rakonjac je pobedio i na finalu Kupa Srbije u trostavu vazdušnom puškom, održanom u subotu, i tako sezonu završio sa „duplom krunom“.

Plasman prve trojice u konkurenciji kadeta je na državnom prvenstvu bio identičan kao i u Kupu. Drugo mesto osvojio je Nikola Adamović (Jedinstvo), a bronzu je izborio Dimitrije Fatić (Novi Beograd-Ušće).

Kad je o kadetkinjama reč, iste devojke su podelile medalje i na finalu Kupa i na prvenstvu, ali obrnutim redosledom. Juče, na finalu Kupa najuspešnija je bila Novobeograđanka Anja Knežević. Lana Džonić je, kao i danas, zauzela drugo mesto, dok je Tamara Đapić bila treća.

U konkurenciji kadetkinja održano je i ekipno takmičenje, a šampionsku krunu je osvojila Crvena zvezda, predvođena Tamarom Đapić.

Prvenstvo Srbije, trostav vazdušna puška (3 puta 20 hitaca)

Kadeti: 1. Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813) 586, 2. Nikola Adamović (Jedinstvo) 584, 3. Dimitrije Fatić (Novi Beograd-Ušće) 579…

Kadetkinje: 1. Tamara Đapić (Crvena zvezda) 594, 2. Lana Džonić (Mladost) 593, 3. Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće) 592… Ekipno: 1. Crvena zvezda (Sokić, Đapić, Rađenović) 1.741, 2. Mladost 1.716, 3. Oko sokolovo 1.714…

Kontrolno takmičenje, vazdušni pištolj

Opšta kategorija, finale: 1. Dušan Bojić (Smederevo) 229,1, 2. Stanislava Popov (Kikinda) 228,2, 3. Tamara Filipović („Dragan Jevtić Škepo“) 207,3… Kvalifikacije: 1. Popov 562, 2. Damjan Miladinović (Jagodina) 560, 3. Filipović 552…

Foto: Streljačka družina Smederevo i Streljački savez Srbije

Exit mobile version