Požežani i kraj Dunava potvrdili primat na srpskoligaškom Zapadu

SMEDEREVO, 14. novembar 2020 – Bez većih problema, lider na tabeli Srpske lige Zapad je sa mnogo samopouzdanja ušao u meč na stadionu kraj Dunava i ostvario ubedljivu pobedu; Smederevo 1924 – Sloga Požega 0:4 (0:2).

Činilo se na početku da će Smederevci, iako bez povređenog golgetera Marka Bačanina, pružiti jači otpor, jer je već u 4. minutu, na pas Filipovića, lepim driblingom Stojković sebi stvorio izglednu priliku, ali je njegov traljav udarac golman gostiju Tasić bez većih poteškoća odbranio.

Iz prvog ozbiljnijeg napada gosti su stekli prednost. Na ubačenu loptu Ristića iz kornera na pravom mestu bio je Glišović i sa ivice peterca pogodio mrežu Jovanovića, koji nije uspeo da spreči pogodak nego ga samo potvrdio.

Do finiša prvog poluvremena gosti su imali siguran posed, da bi u 43. minutu sa distance Ristić uputio udarac, koji je Jovanović kratko odbio, a na odbitak je natrčao uporni Janjić i duplirao prednost Sloge.

Već u sledećem napadu Jovanović je izbio sam pred gol domaćih, a pokušaj da lobuje prezimenjaka na golu Smedereva završio je kraj stative.

U 45. minutu Ivanić je sa leve strane ušao u kazneni prostor i kada se očekivao da će smanjiti prednost gostiju on je pogodio samo spoljni deo mreže.

Nastavak susreta počeo je šansom Rudana, koji je nadmudrio Nikolića ali ne i golmana Tasića; u situaciji jedan na jedan čuvar mreže gostiju je izašao kao pobednik.

Do kraja utakmici Požežani su još dva puta bili precizni, a u listu strelaca upisali Jovanović i na kraju Plazinić.

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Smederevo gostuje ekipi Trepče.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!