Okružni štab: U smederevskoj kovid bolnici dve trećine iz drugih gradova

SMEDEREVO, 12. novembar 2020 – Na dnevnom nivou broj pregledanih lica u kovid ambulantama u Smederevu je od 100 do 200,u Velikoj Plani od 30 do 50 i u Smederevskoj Palanci od 50 do 70 lica, čulo se na danas održanoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga na kojoj su članovi od strane prim. dr Zorice Mitić, specijaliste epidemiologa Zavoda za javno zdravlјe Požarevac, kao i predstavnika zdravstvenih ustanova i lokalnih samouprava, upoznati sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga.

Smederevska bolnica je pretvorena u kovid bolnicu kapaciteta oko 140 kreveta od kojih je 57 zauzeto i 90 slobodno. Kapaciteti su za dve trećine popunjeni obolelima iz drugih gradova. U Smederevskoj Palanci, u bolnici je hospitalizovano 33 pacijenata od kojih je troje na respiratoru, koliko je na respiratoru i u Smederevu.

U zdravstvenim ustanovama ima dovolјno higijenskih i zaštitnih sredstava. Nije primećeno masovno obolevanje u velikim kolektivima, već samo sporadični slučajevi, a načelnica okruga, dr Jasna Avramović, sugerisala je lokalnim samoupravama da pojačaju vanredni nadzor u ovoj i dalјe teškoj epidemiološkoj situaciji i da se svi pridržavaju mera zaštite koju je propisao Štab za vanredne situacije; držanje distance, nošenje maski i redovna dezinfekcija, kontrolisano radno vreme ugostitelјskih objekata i broja prisutnih osoba u zatvorenom prostoru i na otvorenom.

Foto: Podunavski upravni okrug FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!