Site icon podunavlje.info

Festival poezije 2020 – bez publike, uz prenos na društvenim mrežama 

SMEDEREVO, 10. novembar 2020 – Danas će biti održan 51. festival poezije Smederevska pesnička jesen, bez publike u skladu sa nalozima i preporukama u borbi protiv pandemije.

Svi programi će biti održani večeras i bez publike, kao što smo ranije izvestili, uz direktan prenos na svim društvenim mrežama Festivala (live streaming: FB, Instagram, Youtube, Twitter), kao i uz odložene prenose na Youtube kanalu Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen.

Program počinje u 18 časova na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke Smederevo – dodelom nagrade Zlatno slovce najuspešnijim mladim pesnicima i susretom sa dobitnicom nagrade Zlatni ključić za 2020. godinu, Zoricom Bajin Đukanović, uz otvaranje izložbe posvećene ovogodišnjem laureatu.

Na Pozajmnom odeljenju Narodne biblioteke Smederevo sat kasnije je otvaranje Sajma poezije, izložbe knjiga posvećenih ovogodišnjim dobitnicima i ovogodišnjem laureatu nagrade Zlatni ključ Smedereva – akademiku Milosavu Tešiću, uz obraćanje Marine Lazović, direktorke Narodne biblioteke u Smederevu.

U 19 i 30, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo biće održan Festival poezije u doba korone. Ovaj program je planiran uz učešće isključivo dobitnika nagrada, članova žirija i odbora za dodelu nagrada, kao i predstavnika Grada Smedereva, Ministarstva kulture i medija, koji će dodeli lično prisustvovati, dok će publika i ovaj program moći da prati preko društvenih mreža.

Pored Zlatnog ključića i glavne festivalske nagrade – Zlatnog ključa, večeras će biti uručene i ostale festivalske nagrade. Povelju lista „Naš glas“ ove godine je zaslužio Zosim Popac (Zoran Popadić), Smederevski Orfej ide u ruke Aleksandre Ljubisavljević, dok je Zlatnom strunom nagrađen Miroslav Kostić Kole.

Exit mobile version