Boljom igrom u nastavku Smederevci do sva tri boda u Novom Pazaru

SMEDEREVO, 8. novembar 2020 – U utakmici 15. kola prvenstva Srpske lige Zapad Smederevo je u Novom Pazaru ostvarilo značajnu pobedu; Jošanica – Smederevo 1924 0:2 (0:0).

Prvi deo susreta protekao je u inicijativi domaćih, a nepremostiva prepreka za napadače Jošanice bio je raspoloženi golman Smederevaca Stevan Jovanović. On je u finišu prvog dela, u situaciji jedan na jedan, smelom intervencijom osujetio Plojovića da realizuje izglednu priliku.

Punih sat vremena domaćin je imao više od igre, a onda se odnos snaga na terenu promenio. U 78. minutu Stojaković je sa velike udaljenosti pogodio prečku, a u prvom kontaktu sa loptom mladi Dragan Alentijev je upisao svoj seniorski prvenac.

Domaćin je pokušao da stigne do izjednačenja, a sve dileme oko konačnog pobednika razrešio je u 87. minutu ko bi drugi nego Marko Bačanin, udarcem pod prečku sa ivice kaznenog prostora.

Pobeda Smedereva je mogla da bude i ubedljivija, ali je strelcu drugog gola u poslednjem minutu, posle duela sa protivničkim golmanom, poništen pogodak.

Svi fudbaleri Smedereva zaslužuju pohvale, pre svega za borbenost, a posebno mladi Đorđe Šukunda, kome je ovo bilo najbolje izdanje.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!