Mladost kod kuće umalo izgubila dobijenu utakmicu protiv fenjeraša

SMEDEREVSKA PALANKA, 7. novembar 2020 – Košarkaši Mladosti večeras su na svom parketu zabeležili drugu pobedu u novom šampionatu, pošto su savladali poslednjeplasiranu ekipu RTB Bora sa 108:102, ali posle prave drame i dva produžetka.

Mladost je vodila bukvalno do poslednjeg minuta regularnog toka, u koji je ušla sa 4 poena prednosti, da bi Borani stigli do izjednačenja na 11 sekundi pre kraja. Imali su domaćini poslednji napad za pobedu, ali je Nikolić promašio. Ušlo se u produžetak, koji je protekao maltene samo u izvođenju slobodnih bacanja. Da je Nešić bio precizniji sa linije penala, pogotovo što je petnaestak sekundi pre kraja produžetka promašio oba, Palančani bi verovatno i tada rešili susret u svoju korist. Umesto toga, Borani su čak bili u prilici da oni slave, ali nisu iskoristili poslednji napad i otišlo se u drugi produžetak. Sve se okončalo ipak povoljno za domaće košarkaše, ne i za borbene goste. U dva navrata izblokirani, promašili su Borani nekoliko poslednjih napada, a slali domaće košarkaše na liniju penala. Mladost je tako, na mišiće, iščupala bodove i za početak se odmakla barem od dna tabele koje čvrsto drže gosti iz Bora. Mada, Palančani su i dalje pretposlednji, ali sada sa 8 bodova.

U sledećem kolu Mladost gostuje ekipi Napredak-Junior, koja ima jedan bod više i zahvaljujući njemu je na poziciji više od košarkaša iz Palanke.

Foto: KSS YouTube printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!