Tradicija se nastavlja: „Valter kup“ ove subote u Smederevu

SMEDEREVO, 6. novembar 2020 – Streljačka družina Smederevo ove subote će po šesti put organizovati omladinski „Valter kup“. Za razliku od prethodnih godina, ovaj turnir, zbog pandemije koronavirusa, neće imati međunarodni karakter, broj učesnika je ograničen, ali okupiće se više od 100 talenata iz 23 srpska kluba.

Mladi strelci će se takmičiti vazdušnom puškom i pištoljem u tri uzrasne kategorije – do 16, do 18 i do 20 godina. U konkurencijama do 16 i do 18 godina konačan plasman biće određen posle osnovnog dela takmičenja (kvalifikacije), a u apsolutnoj kategoriji (2000. godište i mlađi) će se održati i finala. Svi takmičari će dobiti učesničke nagrade proizvođača oružja „Valter“, sponzora turnira. SD Smederevo je obezbedilo novčane nagrade za strelce koji u kvalifikacijama postignu rezultat najbliži svetskom rekordu puškom i pištoljem. Najbolje ekipe u apsolutnoj kategoriji dobiće pehare.

„Valter Kup“ će biti i svojevrsno kontrolno takmičenje za strelce sa šireg spiska kandidata za juniorsku reprezentaciju puškom, koji se od srede pripremaju u Smederevu.

Od 4. novembra u streljani sportske hale u Smederevu treniraju – juniorke: Teodora Vukojević („Čika Mata“), Marija Kolarević (Novi Sad 1790), Aleksandra Havran (Jedinstvo, Stara Pazova), Jovana Ljuboja (Partizan), Kristina Lazarević (Novi Beograd-Ušće), juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“), Đorđe Savić (Oko sokolovo), Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813).

Uz strelce su šef stručnog štaba Dragan Donević, treneri reprezentacije Ivan Manojlović i Saša Iker, kao i Darko Jovanović, trener po pozivu.  Sem kandidata za juniorsku selekciju, na pripremama u Smederevu su i dve seniorke, Andrea Arsović i Marija Malić, u sklopu programa OKS.

– S obzirom da su i naši juniori, kao i seniori, uskraćeni za učešća na međunarodnim takmičenjima ove godine, odlučili smo da u susret „Valter kupu“ organizujemo okupljanje u Smederevu, kako bi im pružili dodatne šanse za podizanja forme i motivacije– kaže Dragan Donević, šef stručnog štaba i podseća da Streljački savez Srbije za kandidate za seniorsku reprezentaciju organizuje seriju okupljanja „Susret šampiona“, koja je počela prošle nedelje.

Šesti „Valter kup“ počinje u subotu u 9 časova, a finalna gađanja su na programu od 13 i 30 do 19 časova, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!