Ponovo radi linija za podršku Specijalne bolnice u Kovinu

KOVIN, 6. novembar 2020 – Svesni uticaja i dugoročnih posledica koje pandemija COVID-19 ostavlјa na celokupno stanovništvo u svim aspektima života, posebno na mentalno zdravlјe, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti Kovin ponovo je otvorila telefonske linije za pružanje psihijatrijsko-psihološke podrške svim građanima kojima je potrebna, navodi se u saopštenju koje je ova zdravstvena ustanova objavila.

Ova linija Specijalne bolnice otvorena je svakog radnog dana od 8h do 20 sati. Neko od psihijatara, psihologa, psihoterapeuta i zdravstvenih saradnika će one koji pozovu saslušati i pružiti potrebnu podršku ili uputiti gde je potrebno, kako bi se rešio problem ukoliko on postoji.

Kontakt telefoni su:

  • za psihijatrijsku podršku 062/8803274
  • za psihološku podršku 062/8803216.

Preporučeno vreme trajanja razgovora je do pola sata, kako bi svi potencijalni zainteresovani imali mogućnost da se jave, a za onekoji kod kuće nemaju mogućnost da razgovaraju putem telefona u intimi, na raspolaganju je i-mejl adresa: psiholoska.podrska.sbpb.kovin@gmail.com

Zaposleni u SBPB Kovin poručuju građanima da se pridržavaju zvaničnih preventivnih mera za sprečavanje i suzbijanje epidemije, kako bi zaštitili i sebe i druge, kao i da se ne ustručavaju da pozovu i potraže stručnu pomoć.

Važno je da se okružite porodicom i prijatelјima, kako biste održali mentalnu ravnotežu u trenutnim okolnostima, kao i da podelite neprijatne emocije sa osobama od poverenja, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti Kovin

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!