Site icon podunavlje.info

Kup GFSS: Rutinska pobeda Smedereva, kartonijada u Mihajlovcu

SMEDEREVO, 4. novembar 2020 – Danas su odigrane utakmice trećeg kola Kupa na teritoriji Gradskog fudbalskog saveza Smederevo. U Vranovu je Smederevo sa kombinovanim sastavom lako došlo do pobede, bilo je 3:0 za Smederevce, a najviše uzbuđenja i neizvesnosti bilo je u Mihajlovcu; Proleter Mihajlovac – Borac 1932 2:1 (1:1).

Bio je to susret u kome je pokazano čak 10 žutih i dva crvena kartona. Sve je počelo zicerom Redžića, da bo odmah potom u 5. minutu Marić preciznim udarcem doneo prednost Raljčanima. Mogli su domaći preko Redžića i Milosavljevića da izjednače, ali su i gosti, dva puta preko Stojkovića, mogli do ubedljivijeg vođstva.

U 28. minutu Andreja Lukić je dobio drugi žuti, crveni karton, baš kao i njegov trener Dragan Đorđević, neposredno uoči pauze. Pre toga, u 37. minutu, na centaršut Milosavljevića, sa ivice peterca Nikolić je udarcem glavom izjednačio.

Iako brojčano slabiji, domaćin je u nastavku imao prividnu inicijativu, mada su i Raljačni u nekoliko navrata ozbiljno pripretili iz kontranapada. Do očekivane pobede Mihajlovčani su stigli u 90. minutu, kada je Ivković izveo slobodan udarac, a u gužvi Stojiljković trzajem glavom doneo radost  svom timu.

Na utakmici u Vranovu, prema očekivanju kombinovani tim oklopnika je ostvario pobedu.; Proleter 1947 – Smederevo 1924 0:3 (0:3). Već u 7. minutu, na pas agilnog Filipovića Džodan je pogodio mrežu rivala, baš kao i Rudan deset minuta kasnije.

Sve je rešeno nakon pola časa igre kada je Marko Lukić iskoristio nesporazum štopera i golmana, inače zapaženog u domaćem timu, praktično već tada odučivši ishod utakmice.

Pobeda Smederevaca mogla je da bude izražena i većom razlikom, a uz brojne prilike u 45. minutu Čočaj nije iskoristio penal, jer je šutirao visoko preko gola.

U ostalim susretima postignuti su ovi rezultati:

Mladi radnik – Godomin 1:0 (1:0)

Osipaonica – Landol 2:3 (2:1)

Sloboda – SASK 0:0 penalima 5:6.

Foto: R.G.

 

 

Exit mobile version