Site icon podunavlje.info

Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji Grafika 2020

SMEDEREVO, 4. novembar 2020 – Od ove srede pred posetiocima Galerije smederevskog Centra za kulturu biće radovi koji su nastali tokom tradicionalne likovne kolonije Grafika. Aktuelna situacija oko epidemije virusa COVID-19 nije, nažalost, zaobišla ni ovu manifestaciju, pa je zbog specifičnih okolnosti morala da bude modifikovana koncepcija, tako da ove godine nije imala status međunarodne, jer umetnici iz inostranstva nisu bili u mogućnosti da učestvuju, bili su tu samo stvaraoci iz Srbije.

Učestvovalo je osam umetnika – Filip Stamenković iz Leskovca, Biserka Petrović iz Pančeva, Suzana Dželatović iz Ćuprije, Bojana Torlak, Vesna Džakić i Danica Tešić iz Beograda, a svoja dela na koloniji je stvaralo i  dvoje umetnika iz Smedereva – Nemanja Arsić i Jelena Vukajlović. Pored njih, ove godine gosti izlagači su takođe likovni umetnici iz Smedereva; Aleksandar Lazar i Katarina Stamenković.

Na izložbi, čije je otvaranje zakazano za 19 časova, pred posetiocima će biti devetnaest  grafika. Prisutni u publici na otvaranju izložbe imaće priliku da, kao i svake godine, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj Centar za kulturu Smederevo poklanja tri grafike, nastale u radu kolonija koje su ranije održane.

Izložba će trajati  do 30. novembra, a ulaz je slobodan.

JelenaVukajlović, 2020, linorez, Autoportret
Biserka Petrović, 2020, akvatinta, Iluzije
Danica Tešić, 2020, linorez, Bez naziva
Nemanja Arsić, 2020, linorez, Haustor
Exit mobile version