Smederevskim mladim atletičarima dva zlata i dva srebra na dva krosa

SMEDEREVO, 2. novembar 2020 – Na stazi Sportskog centra Kraljevica u Zaječaru održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu, pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza (SAS), a u tehničkoj organizaciji gradskog sportskog saveza Zaječara i lokalne samouprave Grada Zaječara. U okviru prvenstva održano je i finale kros serije Kup gradova – Trofej RTS 2020.

Na startu prvenstva Srbije su se pojavili takmičari i takmičarke iz 37 atletskih klubova sa teritorije cele Republike Srbije, od mlađih pionira i pionirki, do seniora i seniorki.

Vera Petronijević (2002) u trci na 4000 metara za starije juniorke osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju rezultatom 16:00. Marko Stanković (2008) u trci na 1500 metara za  mlađe pionire zauzeo je četvrto mesto rezultatom 5:30. Andrea Milosavljević je osvojila šesto, Jovana Stanković osmo i Nikolina Marić 12. mesto.

Na takmičenju Kup gradova – Trofej RTS 2020. atletičari smederevskog kluba uzeli su tri medalje – Jovana Stanković u trci na 1000 metara za starije pionirke osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju, Andrea Milovsavljević u trci na 800 za mlađe pionirke osvojila je takođe prvo mesto i zlatnu medalju i Stefan Jevtić u trci na 200 metara u kategoriji predškolaca zauzeo je drugo mesto i zaslužio srebrnu medalju.

Sledeće takmičenje koje očekuje smederevske takmičare je 7. novembra  – 44. Kros Partizana 2020.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!