Najuspešniji vikend orijentiraca Čelika u ovoj godini – osvojeno 19 medalja

BEOGRAD/SMEDEREVO, 1. novembar 2020 – U organizaciji PSK Pobeda iz Beograda, održan je 39. Memorijal posvećen legendarnom članu ovog kluba čika Dušku Jovanoviću. Bilo je to dvodnevno takmičenje; prvog dana Prvenstvo Srbije u miks štafetama, a drugog trka za Svetsku ligu, koja je istovremeno bila i redovno peto kolo Orijentiring lige Srbije. Prvog dana Čelik je osvojio dve, a drugog čak sedamnaest medalja.

Takmičenje prvog dana održano je u sprint varijanti, za Prvenstvo Srbije u miks štafetama koje je okupilo 77 štafeta iz 12 klubova. PSK Čelik je nastupio sa 10 štafeta, od kojih je 7 u pionirskom i kadetskom uzrastu na takmičenju na terenu predela Braće Jerkovića u Beogradu. Čelik je osvojio dva odličja; zlatnim medalјama okitila se štafeta kadeta u sastavu Senka Ranković i Nemanja Vasilјević, dok su srebrnu u svojoj kategoriji osvojili Bilјana Aranđelović i Dragan Pavlović.

Drugog dana nadmetanje se odvijalo na terenima Bele reke u reonu Despotovca, uz uzćešće 130 takmičara iz 15 klubova, a Čelik je bio zastuplјen sa 33 takmičara. Trka je bodovana za Svetsku ligu, ali je ujedno bila važna za plasman u Orijentiring ligi Srbije, kao redovno peto kolo. Na zahtevnim dužinama staza, u jakoj konkurenciji, Čelik je osvojio 17 postolјa; 6 zlatnih, 4 srebrne i 7 bronzanih medalјa. Najuspešniji su bili najmlađi, među kojima se posebno istakli Ilija Milutinović i Nemanja Vasilјević, osvajači zlatnih medalјa. Srebrna je bila Anka Ranković, dok su bronzane trofeje osvojili  Nikola Tasić i Milica Vasinjević. Za Čelik je veliki uspeh i osvajanje bronzane medalјe seniora-elitaša Želјka Ćorića. U drugim seniorskim kategorijama, zlatnu medalјu je osvojila Bilјana Aranđelović, srebrne Dejan Ranković i Miloš Karupović, dok su bronzani Saša Nikolić, Nataša Vasojević i Marija Trajković. Ovog drugog dana Čelik je bio među najuspešnijima i zadržao je šansr da se do kraja bori za titulu prvaka Srbije u Orijentiring ligi.

Tako je na dva dana takmičenja, u dva dana, Čelik osvojio ukupno 19 odličja, što je najuspešniji vikend kluba u ovoj godini.

Već predstojećeg vikenda Čelik učestvuje na orijentiring trci za Prvenstvo Srbije u sprintu, koja će se održati na terenima Novog Beograda, u blizini Studenskog grada.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!