Protiv fenjeraša ubedljiva pobeda, opet uz dva gola Marka Bačanina

SMEDEREVO, 31. oktobar 2020 – Možda i lakše nego što se očekivalo, fudbaleri Smedereva su stigli do ubedljive pobede nad ekipom Gruže, poslednjeplasiranom na tabeli; Smederevo 1924 – Gruža 4:0 (2:0).

Već u 9. minutu, na pas Stojakovića, Marko Bačanin je ušao u kazneni prostor gostiju i prizemnim udarcem pogodio malu mrežu.

Nije prošlo ni dva minuta, da bi nakon ubacivanja Strahinje Bačanina sa leve strane, Stojković je samo podmetnuo nogu i duplirao prednost Smederevaca.

Nešto kasnije, mladi Milan Blagojević je utrčao u prazan prostor, ali je oklevao pa je akcija ostala bez realizacije. UJ 41. minutu, posle proboja, njegov pokušaj osujetio je Marić. Pre pauze, vredi još zabeležiti Stojkovićevo kretanje u kontru, ali je dobrim startom Radojeviće otklonio opasnost po gol Gruže.

Ulazak Savića i Janićijevića je uneo živost u igru Gružana, ali to nije donelo i promenu rezultata.

U 56. minutu ponovo je Marko Bačanin, ovoga puta nakon kontre, pogodio mrežu. Konačan rezultat postavio je, posle uspešnog driblinga Filipović, koji je dva minuta pre kraja regularnog dela zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu.

Mogli su gosti bar do počasnog gola, dobre prilike imali su Savić, Stanojević i Nedeljković, čiji je šut u nadoknadi vremena zaustavila prečka.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!