Održane polufinalne borbe Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu

SMEDEREVO, 30. oktobar 2020 –  Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu u Dvorani Smederevo nastavljeno je večeras polufinalnim borbama, a počelo je okršajem dama, lokalnim ljubiteljima boksa sigurno najzanimljivijim okršajem u kome je Nina Pavlović, rođena Smederevke koja brani boje BK Fontana iz Beograda, posle drugog nokdauna, primorala na predaju Nataliju Gligić iz niškog Viteza.

Najupečatljiviji utisak od domaćih boksera ostavio je Nemanja Gavrilović, koji je u kategoriji do 60 kilograma, ubedljivo, uz često atraktivne poteze savladao Đuru Jelovca iz Zemuna sa 5:0.

Zanimljivo je bilo i u kategoriji do 64 kilograma, u kojoj Nikola Lazarević iz niškog Naisusa prekidom u drugoj rundi pobedio Vuka Kaćanskog iz beogradske Fontane.

U kategoriji do 69 kilograma Dželjan Toskić je bio bolji od Dušana Price iz novosadske Vojvodine. I taj meč je okončan prekidom u drugoj rundi.

Smederevac Damjan Grmuša sa povređenim ramenom nije mogao da pruži znatniji otpor Rusu Vahidu Abasovu, koji nastupa za Radnički iz Beograda.

Što se tiče ostalih boksera iz Smedereva, Sandro Poletan je izgubio od Đokića iz Novog Sada, prilično ubedljivo, sudije su odlučile da je bilo 5:0 za Novosađanina, a Milosav Savić, član Despota, boksovaće u finalu pošto je bez borbe dobio meč u kategoriji do 91 kilogram. Njegov protivnik trebalo je da bude Veljko Ražnatović, privremeni član Ugostitelja iz Beograda, ali je on odustao od nastavka takmičenja zbog povrede ruke.

U super teškoj kategoriji sutra će se za titulu boriti Miloš Milovanović iz niškog Vitez i Dušana Veletića iz Loznice.

Inače, najbrže večeras završena borba bila je ona u kategoriji do 81 kilograma u kojoj je Saša Milovac iz Sombora već u prvom minutu tehničkim nokautom primorao na predaju Gorana Sučevića ou zrenjaninskog Banata.

Sutrašnji finalni mečevi počinju, baš kao i večerašnji program, u 19 sati.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!