Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu – drugi dan eliminacionih borbi

SMEDEREVO, 29. oktobar 2020 – I danas su u Dvorani Smederevo održane eliminacione borbe Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu za seniore i seniorke. Smederevci su uspeli da se plasiraju u polufinale; Damjan Grmuša je savladao Petra Stošića rezultatom 3:2, a istim rezultatom je član Despota Sandro Poletan bio uspešniji od Nikole Vlajkova iz Bečeja.

Sandro Poletan će sutra odmeriti snage sa Novosađaninom Đokićem, nezgodnim rivalom, u kategoriji do 75 kilograma, dok će Damjan Grmuša u kategoriji do 69 kilograma boksovati protiv Vahida Abasova, Rusa koji je član Radničkog iz Beograda.

Od devet najavljenih održano je osam mečeva, jer nije bilo borba između Novaka Radulovića i Vladimira Kubaša pošto se Kubaš nije pojavio na merenju. Tako je Radulović, član Viteza iz Niše, bez borbe izborio vizu za polufinale.

U super teškoj kategoriji Dušan Veletić iz Loznice je već u prvoj rundi snažnim direktom primorao Nikolu Mandića iz Kruševca na predaju.

Sutra su na programu polufinalni susreti, biće ih 17, od kojih će u dva polufinala boksovati dame. Smederevo će imati četiri predstavnika u polufinalnim mečevima. Pored Damjana Grmuše i Sandra Poletana, boksovaće i Nemanja Gavrilović u kategoriji do 60 kilograma, rival će mu biti Đuro Jelovac iz Zemuna, a u kategoriji do 91 kilograma Milosava Savića očekuje duel sa Veljkom Ražnatovićem, koji je, kako je sam rekao, privremeni član beogradskog Ugostitelja.

Polufinalne borbe sutra i finala u subotu počinju u 19 sati. S obzirom da zbog poznatih okolnosti sa preventivnim epidemiološkim merama nije omogućeno prisustvo publike nije zgoreg napomenuti da će ljubitelji boksa sve polufinalne i finalne mečeve moži da pogledaju u direktnom prenosu na kanalu Arena Fight.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!