Eliminacionim borbama počelo Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu

SMEDEREVO, 28. oktobar 2020 – Danas su u Dvorani Smederevo održane eliminacione borbe Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu za seniore i seniorke.

Ovoj svojevrsnoj bokserskoj reviji prethodila je skupština Bokserskog saveza Srbije, kojom je predsedavao Nenad Borovčanin. Od 117 članova sednici je prisustvovalo 69, a oni su odlučivali, između ostalog, o izmenama Statuta ove organizacije, kao i o tome da Upravni odbor ubuduće umesto 17 broji 14 članova. Čulo se i da nisu opravdana sredstva od pre dve godine, koja je dodelio Olimpijski komitet, a delegati su raspravljali i o pitanju učešća stranih boksera i trenera, kao i o ugovorima sa bokserima.

Što se samog Prvenstva tiče, danas je održano ukupno 10 borbi. Reviju je otvorio meč smederevskog boksera Sandra Poletana u kategoriji do 75 kilograma. Član Despota je bio ubedljiv protiv Uroša Drače iz Sombora, pa je ovaj meč prekinut u trećoj rundi.

Ništa manje zanimljivo nije bilo Slobodana Jovanovića iz Čačka i Miloša Jankovića iz Niškog Vitasa. Sudije se nisu usaglasile, rezultatom 4:1 pobedio je Jovanović.

Šlager večeri trebalo je da bude borba Veljka Ražnatović, koji nastupa kao privremeni član Ugostitelja iz Beograda, i Miljana Đorđevića, bokser Minera iz Majdanpeka, u kategoriji do 91 kilogram. Ovaj potonji je dobio dve javne opomene u drugoj i trećoj rundi, pa je jednoglasnom odlukom sudija Veljko Ražnatović izašao kao pobednik. Malo je nedostajalo da pre proglašenja, zbog provokacija boksera iz Majdanpeka, ne dođe do incidenta, ali je brzo reagovala redarska služba i revija je privedena kraju.

Od zanimljivih mečeva za domaće ljubitelje boksa, kojih na žalost zbog poznatih okolnosti sa merama za sprečavanje epidemije nije bilo na tribinama, treba izdvojiti još borbu takođe u kategoriji do 91 kilogram. Smederevski bokser Milosav Savić je jednoglasnom odlukom sudija savladao Tadiju Nikolovskog iz Čukaričkog.

Eliminacije su i sutra na programu, merenje je od 9 do 10, a borbe počinju u 15 časova.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!