Site icon podunavlje.info

Veteran Radomir Dabić za samo 24 sata istrčao dva ekstremna maratona

SMEDEREVO, 26. oktobar 2020 – Proteklog vikenda član AK Smederevo veteran Radomir Dabić ostvario je neobičan podvig: u samo 24 sata istrčao je dva ekstremna maratona. Najpre je u subotu učestvovao na 6. jesenjem maratonu na Fruškoj gori, izuzetno zahtevnom jer se trči na stazi sa visinskom razlikom od 1.2000 metara. Tu je zauzeo deseto mesto u generalnom plasmanu, među 400 takmičara iz cele Srbije, sa vremenom ispod tri sata.

Već sutradan, održan je novi maraton u nacionalnom parku Zasavica kod Sremske Mitrovice, na stazi dugačkoj  43,6 kilometara, na kome je učestvovalo oko 300 takmičara, po kišovitom vremenu i blatnjavoj stazi. Dabić se plasirao među prvih petnaest maratonaca sa vremenom od 4 sata 10 minuta, što je takođe izvrstan rezultat.

Naredno takmičenje na kome će nastupiti, sve pod uslovom da se epidemiološka situacija ne pogorša, treba da bude u Vršcu – nadmetanje Vršački breg na stazi od 31 kilometra, a zatim sledi i prvenstvo Srbije na putu na stazi dugačkoj 10 kilometara u Petrovcu.

Exit mobile version