Site icon podunavlje.info

Kuglaši Tvrđave iz Kragujevca s jednim bodom, da je bilo sreće mogli i s dva

SMEDEREVO,26. oktobar 2020 – U utakmici 4. kola Prve lige Srbije za kuglaše, grupa Centar, smederevska Tvrđava osvojila je bod u Kragujevcu protiv tamošnjeg „Pak prometa“. Meč je završen bez pobednika (4:4), ali mnogo zadovoljniji ovim ishodom mogu da budu domaćini.

Propustili su Smederevci šansu da se sa još jednog gostovanja u Kragujevcu vrate sa celim plenom, bez obzira na činjenicu da Tvrđava, kao debitant u ovom rangu takmičenja, u svaki meč ulazi kao autsajder i da je svaki bod ogroman uspeh. Sreća se ovoga puta osmehnula Kragujevčanima koji su, bukvalno zahvaljujući jednom čunju, uspeli da ostanu neporaženi.

Samo spletom okolnosti Tvrđava nije zabeležila i treću prvenstvenu pobedu. Naime, presudio je duel Miloševića i Pešikana, koji je gostujući igrač nesrećno izgubio. Ispostavilo se da je samo jedan oboren čunj više Kragujevčanima na kraju odlučio konačan ishod meča.

Miljenici sreće nisu bili ni Žunac i Milosavljevic koji su minimalnom razlikom izgubili svoje duele. Stojković i Mickovski su nadmašili svoje suparnike, briljirao je Stojković koji je sa 600 oborenih čunjeva poneo epitet ubedljivo najboljeg igrača meča. Kragujevčanin Petković je ostvario početnu prednost protiv Živkovića, koju nije uspeo da sustigne Rogan, koji je, iako povređen, stegao zube i pokušao da pomogne svojim saigračima.

Bez obzira na nesrećno izgubljen bod, kuglaši smederevske Tvrđave mogu da budu prezadovoljni početkom sezone jer posle tri gostovanja u početna četiri kola imaju skor od dve pobede, jednog remija i jednog poraza.

Naredni rival je ekipa Kraljeva koja će gostovati u smederevskoj Dvorani sportova.

Exit mobile version