Site icon podunavlje.info

Čelik nakon Kupa Avale na 1. mestu Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji

BEOGRAD/SMEDEREVO, 25. oktobar 2020 – U organizaciji PSK Avala, pod pokrovitelјstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, a povodom obeležavanja 76 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, održan je Kup Avale u planinarskoj orijentaciji. Ovo takmičenje je ujedno bilo i šesto kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. PSK Čelik, branioca titule u Ligi Srbije, predstavlјalo je 11 ekipa u 6 kategorija, koje su osvojile  tri prva, četiri druga i tri treća mesta.

Čelik je nastupio sa dve pionirske ekipe u obe konkurencije, po dve seniorske takođe u obe konkurencije, jednom ženskom i  dve muške muške veteranske ekipe.

Sve ekipe su prošle celu stazu i osvojile bodove za rangiranje klubova, a Čelik je i ovom prilikom bio najbrojniji i najuspešniji. Najviše su se istakli najmlađi, pa su tako pionirke Čelika u sastavu Sofija Nikolić, Milica Vasilјević i Senka Ranković, osvojile zlatne medalјe i pobednički pehar. Pionirska ekipa koju su činili Lazar Milutinović, Ilija Milutinović i Sava Veličković, došla je kao druga na cilј i zaslužila srebrne medalјe. Zlatne medalјe osvojile su muška i ženska ekipa veterana, a srebrne druga ekipa pionirki, seniorska druga i druga ekipa veterana. Bronzane medalјe pripale su drugim ekipama pionira, seniorki i seniora.

Kako je ovo bilo šesto, pretposlednje kolo lige to je ovim rezultatima Čelik izbio na prvo mesto tabele lige sa velikim izgledima da odbrani titulu šampiona države u planinarskoj orijentaciji, koju drži prethodne dve godine.

Već sledećeg vikenda, takmičari imaju dve trke iz programa Orijentiring saveza Srbije. Prva je u subotu, takođe u Beogradu, na lokaciji Braće Jerkovića, gde će se održati prvenstvo Srbije u miks štafetama, a drugo na terenima Bele reke, gde je trka za Svetsku ligu na srednjoj distanci, koja je ujedno i peto kolo lige Srbije u orijentiringu.

Fotografije su iz arhive PSK Čelik.

Exit mobile version