Site icon podunavlje.info

Ubedljivi odbojkaši – odbojkašice povele pa stale

SMEDEREVO, 24. oktobar 2020 – Za nešto više od sat vremena, učenici trenera Petra Petrovića su stigli do ubedljive pobede; Smederevo Carina – Železničar Beograd 3:0 (25:18, 25:20 i 25:22).

Meč je skraćenim dijagonalama otvorio Ognjen Niketić (18 poena), da bi potom na scenu stupio Đorđe Kovač (15), čiji su servisi totalno poremetili prijem gostiju.

Zapažene uloge u domaćem timu imali su, na mreži, sa nekoliko uspešnih penala, Nikola Stojičić (8) i Nemanja Spasić (6).

Dobru igru u polju imao je i libero Nikola Milanov, koji je pri tome upisao i jedan poen, što je retkost za poziciju na kojoj igra.

Samo u trećem setu gosti su imali rezultatski priključak, ali je snažnim asom Kovač otklonio sve dileme oko konačnog ishoda.

Za razliku od odbojkaša, dame su u derbiju 4. kola od gotovog napravile veresiju; Smederevo – Radnički Beograd 2:3 (28:26, 25:22, 10:25, 15:215 i 9:15).

Tek posle pete set lopte, Vesna Sekulić (16 poena) prelomila je na razliku prvu deonicu, da bi smečom odlučila i drugi period igre.

I pored solidnog poenterskog učinka Une Đorđević (21), Beograđanke su preuzele inicijativu i napravile preokret. Predvođene levorukom Minjom Drašković (27) i Dušankom Biberović (25) popularne krstašice su dominirale na mreži u naredne tri seta. Posle taj-breka stigle su i do zasluženog uspeha.

Foto: R.G.

Exit mobile version