Site icon podunavlje.info

Oklopnici se nisu obrukali, Nišlije ipak idu dalje u Kupu Srbije

SMEDEREVO, 21. oktobar 2020 – Boljom i agresivnijom igrom u prvom poluvremenu utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije, koja je danas odigrana u Smederevu, fudbaleri Radničkog iz Niša su opravdali ulogu favorita. Na kraju su slavili pobedu od 2:1, ali ne treba zanemariti činjenicu da je smederevski tim u prvom delu igre nastupio sa kombinovanim, prilično pretumbanim sastavom u odnosu na onaj koji se pojavljuje u prvenstvenim okršajima.

Gosti su prvi pripretili preko Gavrića, a u kontri je uzvratio dobrim ali ne i preciznim udarcem mladi Milan Blagojević. Desetak minuta kasnije, nakon duplog pasa, Petrović se našao sam ispred golmana domaćih Đorđevića i sa lakoćom ga matirao.

Pre odlaska na odmor, iskusni Gavrić se još jednom probio po levom boku, a povratnu loptu Kovačević je sa desetak metara sproveo u mrežu Smedereva.

Za razliku od prvog dela susreta, kada su gosti imali inicijativu, ulazak nekoliko standardnih prvotimaca domaćih u drugom poluvremenu znatno je promenio odnos snaga na terenu. Pa ipak, u 55. minutu, Nišlije su imale lepu priliku koju Đurić nije iskoristio. Usledio je period bolje igre domaćih, a malo je nedostajalo da Strahinja Bačanin sa ivice peterca iznenadi dobro postavljenog Ristića. Nešto kasnije, samo što je ušao u igru Kasalica je krenuo u kontru,ali je pravovremenim istrčavanjem Đorđević otklonio opasnost.

Usledio je period dobre igre domaćina, da bi u 83. minutu golgeter Marko Bačanin utrčao u kazneni prostor i savladao nekadašnjeg omladinca Smedereva Borivoja Ristića.

Do kraja susreta domaći fudbaleri su pokušali da stignu do izjednačenja, ali su Nišlije rutinski privele meč kraju i tako izborili vizu za osminu finala Kupa Srbije. U svakom slučaju, Smederevci se nisu obrukali u susretu sa superligašem.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version