Site icon podunavlje.info

Čelikovi orijentirci osvojili 8 medalja na Prvenstvu Srbije na dugoj distanci

SMEDEREVO, 18. oktobar 2020 – Na terenima Krajište – Kruškar u okolini Resavice danas je održan 13. Kup DIF. Ova trka je ujedno bila i prvenstvo Srbije na dugoj distanci. Učestvovalo je 152 orijentirca iz 15 klubova, među kojima je bilo i 22 takmičara PSK Čelik.

Član Čelika Želјko Ćorić je osvojio je srebrnu medalјu, a nisku klupskih uspeha upotpunili su veterani sa dve zlatne i dve bronzane medalјe. Zlatne medalјe, u kategorijama u kojima se takmiče, osvojili su Dragan Nikolić i Branko Grujić, dok su se sa bronzanim odličjima okitili Bilјana Grujić i Milan Cvetković. Tako je PSK Čelik, ponovo, i na ovom takmičenju u orijentiringu, bio među tri najuspešnija kluba.

Teren je bio izuzetno zahtevan, podrazumevala se odlična fizička pripremlјenost takmičara i visok nivo znanja i snalaženje u prostoru održavanja trka. I u takvim uslovima 8 članova PSK Čelik osvojili su medalјe na prvenstvu Srbije, tri zlatne, dve srebrne i tri bronzane. Posebno raduje uspeh pionira i seniora Želјka Ćorića. Pionirka Marta Trajković postala je prvak Srbije u orijentiringu na dugim distancama, dok su pioniri, braća, Ilija i Lazar Milutinović, osvojili srebrnu, odnosno bronzanu medalјu.

Već naredne subote PSK Čelik očeluku dve značajne trke, obe u borbi za titulu prvaka Srbije. Prva je u Šumaricama, redovno sedmo kolo Orijentiring lige Srbije, u kojoj je Čelik trenutno na vodećoj poziciji. Druga je noćna trka na Avali, šesto kolo lige Srbije u Planinarskoj orijentaciji. U ovoj ligi, Čelik je trenutno na drugom mestu, sa velikom želјom da se domogne najvišeg plasmana.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

Exit mobile version